Zoek de verschillen?

EssentDNVHet gaat me niet om het feit of het concept door de ene partij gejat is van de andere partij. Ik geloof best wel dat er in het jaar waarin het 45 jaar geleden is dat Neil Armstrong als eerste man voet op de maan zette, mensen op het idee komen om een advertentie te maken met een knipoog naar die wereldberoemde uitspraak. Feit is alleen dat het gewoon bijzonder lullig is dat beide advertenties in Elsevier nummer 10 (van 8 maart 2014) staan, op nog geen 12 pagina’s afstand van elkaar!

Maar echt goed zijn ze eigenlijk ook niet
Op het eerste gezicht vond ik de advertentie van Essent wel beter dan die van DNV GL. Sowieso snap ik niet helemaal waarom Daniel in de advertentie van DNV GL een puzzelstuk (of blok) onder zijn arm draagt, dat uit de advertentie genomen is. Misschien dat dat inhoudt dat hij maar een small step in de totale shipping industry is, maar dan nog vind ik het vreemd gekozen.

Ik vond de advertentie van Essent dan ook direct een stuk duidelijker. Ok√©, ik ben wellicht ook meer doelgroep dan bij een advertentie over scheepsvrachten. Toch wringt de kopregel bij mij wel een beetje. Hij is naar het Nederlands vertaald en dan vind ik de aanpassing van ‘een kleine stap’ naar ‘een kleine app’ niet helemaal lekker lopen. Ik weet wel dat ‘app’ verwijst naar het Engelse ‘step’, maar toch. Of hebben we het in Nederland voortaan echt over een ‘ap’ in plaats van een ‘ep’?

Als je dan toch een leuke link wil leggen met de maanlanding en de eerste stappen op de maan, misschien dat een visual van een astronaut die op de maan via zijn smartphone zijn thermostaat thuis bedient een beter idee is.

Deel dit artikel:

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.