The Daltons tijdens ‘The Clash of the Coverbands’

ThedaltonsHet is alweer even geleden maar op vrijdagavond 3 april 2015 bezocht ik de Effenaar in Eindhoven voor de halve finale (regio Zuid-Nederland) van ‘The Clash of the Coverbands’. Niet dat ik nu zo’n enorme fan van coverbands ben, maar uiteraard omdat ik wist dat de band van een goede vriend van me aan deze voorronde mee ging doen. Ik heb het natuurlijk over ‘The Daltons’, met frontman Maurice Schalks.

Verbluffend hoge kwaliteit
We (ik was die avond met mijn zus aanwezig) wisten dat we even geduld moesten hebben voordat The Daltons het podium zouden betreden, maar we waren ook serieus benieuwd naar de concurrentie. We pikten nog net het slotakkoord mee van ‘ A Band Named Sue’ om vervolgens compleet verrast te worden door de 5-mans rock-coverband ‘Dazed and Confused’. Niet in de laatste plaats omdat de gemiddelde leeftijd van de heren en frontlady nog maar 13 jaar bedroeg! Volwassen nummers werden ons om de oren geslagen en het was prachtig om te zien hoe de band zelf ook genoot. Helaas vielen ze niet in de prijzen, maar ik vermoed dat deelname aan deze avond voor hen al prijs genoeg was.

Bijna was het zover…
Na ‘The Shakers’, ‘Rock, Paper, Scissors’ en ‘Highway Orange’ was het de beurt aan ‘In The Attic’. Misschien qua muziekstijl niet geheel mijn smaak, toch was duidelijk dat deze vier heren perfect in staat waren om een mooie interactie met ons als publiek op te bouwen. En toen was het eindelijk de beurt aan ‘The Daltons’. Ik had Maurice natuurlijk al vaker horen zingen, maar nog nooit als frontman van The Daltons. Wat een verrassende covers wisten zij neer te zetten! Stuk voor stuk bekende nummers waar de band ook nog eens een geheel eigen sausje overheen gegoten had. Van het nummer Kiss van Prince schieten we door naar Staying Alive van de Bee Gees om vervolgens bij Seven Nation Army van The White Stripes uit te komen. Voor ons is het al duidelijk en waarbij we echt niet bevooroordeeld zijn (echt niet. Echt niet!): de winnaar van de avond is bekend. Daar hoeven we de laatste band ‘Noisy Motion’ eigenlijk niet eens meer voor te beluisteren.

De uitslag
Natuurlijk blijven we nog wel om deze laatste band het publiek te geven dat ze verdienen om daarna toch wel vol spanning te wachten op de uitslag. Ons wachten wordt beloond, want The Daltons krijgen de hoogste score van de vakjury en gooien ook hoge ogen onder de publieksstemmers. In The Attic doet het alleen bij het publiek nét iets beter, waardoor deze twee bands op zondag 17 oktober 2015 in 013 te Tilburg mogen gaan strijden om een plek in de landelijke finale! Ik ben er die avond weer bij, jij ook?

Deel dit artikel:

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.