Klaar voor de start?

Nog een paar weken en dan is het zover. Dan zeg ik de veilige wereld van het in loondienst zijn vaarwel en ga ik verder als ZZP’er. Uiteraard heb ik daar enorm veel zin! Maar het is wel handig om even goed op een rijtje te zetten wat ik allemaal van plan ben te gaan doen om voldoende werk te genereren.

De papierwinkel
Alle administratieve zaken zijn gelukkig allemaal al geregeld of in gang gezet. Het scheelt natuurlijk ook enorm als je een aantal jaren gewerkt hebt bij een administratiekantoor. De inschrijving bij de Kamer van Koophandel, een zakelijke bankrekening, een online boekhoudpakket, allerhande verzekeringen… niet de meest leuke dingen om te regelen, wel noodzakelijk voor een goede bedrijfsvoering.

Voldoende werk?
Heel fijn natuurlijk dat die basis al gelegd is, maar wat ik vooral spannend vind is of ik elke maand wel genoeg werk ga krijgen. Het is toch prettig als je je rekeningen en vaste lasten gewoon kunt blijven betalen. Gelukkig zijn er genoeg dingen die je zelf kunt doen om extra werk te genereren. Het zal niet altijd direct resultaat opleveren, maar ik zie het dan ook als investeren in de toekomst. Mijn toekomst.

Acquisitie
Een van de belangrijkste zaken (en wellicht ook een van de moeilijkste) is acquireren. Op zoek gaan naar nieuwe klanten dus. Zo ben ik op dit moment bijvoorbeeld bezig met een mailing, gericht aan reclamebureaus in en om Eindhoven. Daarin laat ik zien wie ik ben en wat ik voor hen kan betekenen. Zodat zij misschien een volgende keer aan mij denken als ze voor een project een tekstschrijver nodig hebben.

Netwerken
Daarnaast ga ik proberen om mijn zakelijke netwerk te verbreden. In eerste instantie vooral via social media. Regelmatig een tweetje eruit sturen op Twitter, reageren op interessante posts van mensen uit mijn netwerk… eigenlijk er gewoon voor zorgen dat ik gezien word. En beter nog: er voor zorgen dat wat ik zeg ook voldoende inhoud bevat!

Natuurlijk kan ik op dit soort gebieden nog heel veel leren. En dat wil ik ook! Want dat is nu juist het mooie van zelfstandig ondernemer zijn. Steeds weer op zoek gaan naar de manier die voor JOU werkt…

Deel dit artikel:

  4 thoughts on “Klaar voor de start?

  1. ‘Meest leuke dingen’= leukste dingen
   ‘ALLE zaken zijn ALLEMAAL geregeld’= dubbelop
   Je vind spannend OF iets gebeurt. Kan niet in dit geval.
   ‘Een tweetje eruit sturen op TWITTER” Ja, waar anders?
   Kortom Tom:niet alleen iets zeggen met voldoende inhoud, maar ook s chrijven met voldoende zelfkritiek. Leer van mij: schrijf eerst de gewenste tekst. Neem er een tijdje afstand van. Lees die tekst daarna nog eens kritisch door. Is-ie in jouw ogen dan vlekkeloos, ga dan pas tot publicatie over. Groeten, John

  2. Natuurlijk, op elke tekst is wel eens wat aan te merken en gelukkig was het positieve, opbouwende kritiek.
   Ik vond het al met al een leuk, duidelijk, gedreven en enthousiast ( of is dat ook dubbelop?) verhaal!!
   succes!!! Ted

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.